Spirit One Touch
Bestel met korting
Inruilcilinder
Koop direct je inruilcilinders
   

Privacybeleid

dutchdo.nl webshops vallen onder de Dutchdo B.V. en heeft verschillende webshops met een ruim assortiment verschillende producten. Dit is een van die webshops. dutchdo.nlhecht veel waarde aan privacy. Bij iedere bestelling gaan wij zorgvuldig om met persoonsgegevens, die we nodig hebben om een bestelling af te kunnen handelen. We stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat de persoonsgegevens niet ongevraagd in handen vallen van hackers of onbetrouwbare partijen. Zo bewaren we ze op een beveiligde database en worden ze nooit doorgegeven aan derden voor commerciële doeleinden. Vanzelfsprekend blijft de eigenaar altijd de eigenaar van de gegevens. Dat houdt in dat ze altijd ingezien, gewijzigd of verwijderd kunnen worden. En als wij ze willen gebruiken voor iets anders dan het afhandelen van de bestelling, vragen we daarvoor eerst om toestemming.

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van onze webshops en onze dienstverlening. De volledige lijst met webshops waar dit privacybeleid en de opgegeven cookievoorkeuren voor gelden is onder deze alinea opgesomd. Ons beleid is afgestemd op de Algemene Verordening Gegevensverwerking die in de Europese Unie geldt. Deze schrijft voor dat we onze klanten moeten informeren over welke persoonsgegevens we verzamelen, waarom, wat we er mee doen, wie er mee werken en onder welke voorwaarden. Ook leggen we uit hoe en waar we de data bewaren en beschermen tegen misbruik en aanvallen van buitenaf. Daarnaast zijn alle rechten voor consumenten beschreven in onze Algemene Voorwaarden. Meer informatie over de AVG is te vinden op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/) of neem contact met ons op voor meer informatie.

Gegevensverwerking

Algemene gegevens

Zonder een naam en adres kunnen we een bestelling niet afronden. Iedere klant wilt toch ook dat de bestelde artikelen zo snel mogelijk en op het juiste adres worden bezorgd? Omdat we soms contact moeten opnemen met vragen over de bestelling, vragen we ook om een telefoonnummer. Het e-mailadres hebben we nodig om een bevestiging van de bestelling te kunnen sturen, maar ook om te laten weten dat het pakketje is verstuurd. De gegevens kunnen op ieder moment gewijzigd of verwijderd worden in het persoonlijke account.

Betaalgegevens

dutchdo.nl maakt gebruik van een beveiligde betaalomgeving, zodat onze klanten veilig bestellingen kunnen afrekenen. De betaalgegevens slaan we op in onze administratie waar ze worden gekoppeld aan een bestelling. We gebruiken het bankrekeningnummer alleen als een klant nog geld van ons terugkrijgt.

IP-adres

Ons systeem herkent IP-adressen. Daardoor weten wij welke voorkeuren onze klanten hebben en kunnen we als het nodig is goed adviseren. Omdat een IP-adres gekoppeld is aan hetdutchdo.nl-account, kan niemand anders inloggen op het persoonlijke account.

Account

In het account zijn naast gegevens over bestellingen, ook alle persoonlijke gegevens te vinden die we nodig hebben voor een bestelling. In het account kunnen deze gegevens altijd aangepast of verwijderd worden. Het inschrijven of afmelden voor onze nieuwsbrief kan ook worden geregistreerd in hetzelfde account.

Reviews

We stellen het zeer op prijs als ervaringen worden gedeeld met andere klanten, zodat deze een nog beter beeld krijgen van onze diensten en producten. Reviews die worden achtergelaten op websites van externe review partijen, zoals Trusted shops, worden aan ons terug gekoppeld. Met deze feedback kunnen we onze webshop optimaliseren en zorgen dat al onze klanten tevreden zijn en blijven. De review partijen beschikken over gegevens als naam, e-mailadres en IP-adres.

Verkeersgegevens

Telkens als onze website wordt bezocht,, worden er zogenaamde verkeersgegevens opgeslagen. Deze gegevens zijn niet terug te leiden op persoonsniveau. Het gaat om gegevens zoals welke pagina’s zijn bezocht, hoe lang en of er een bestelling is geplaatst. Gegevens over leesgedrag gebruiken we om onze website nog gebruiksvriendelijker te maken en content te maken die de wensen van onze klanten past.

Derde partijen

We gebruiken persoonsgegevens alleen voor het verwerken van bestellingen. Omdat we niet alles zelf kunnen doen, werken we met externe partijen. Denk aan een administratiekantoor, PostNL en leveranciers van onze producten. Deze partijen hebben allemaal een verwerkersovereenkomst met ons afgesloten waarmee ze beloven dat ze zich ook aan de privacyregels houden. Ook hier geldt weer dat als ze persoonsgegevens voor een ander doel willen gebruiken, ze ons eerst moeten informeren, zodat we bij onze klanten om toestemming kunnen vragen.

Strafrechtelijk onderzoek

Soms zijn we wettelijk verplicht om onze klantgegevens te delen in verband met een fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In zo’n geval hebben we geen keuze, maar we beloven wel dat wij alles doen om ons daartegen te verzetten. Dat houdt in dat we gebruik maken van alle mogelijkheden die de wet ons biedt.

Hoe lang bewaren we data?

Klantgegevens bewaren we net zo lang als een klant bij ons actief is. Via het dutchdo.nl-account zijn de gegevens altijd aan te passen of te verwijderen. Dit geldt echter niet voor facturen waar ook persoonsgegevens op staan. Vanwege onze administratieve verplichtingen moeten wij de facturen bewaren. Wij houden ons aan de bewaartermijnen die daarvoor staan. Financiële gegevens zullen we overigens nooit delen met derden. Een uitzondering maken we als er nog niet betaald is en de gestelde betalingstermijn is overschreden. Dan schakelen we een incassobureau in.
Overigens, slaan wij ook de kenmerken van de bestelde producten en bestellingsgegevens op, wanneer daar toestemming voor gegeven is. Met deze gegevens kunnen we onze website verder personaliseren en producten aanbevelen die wellicht ook interessant zijn.

Hoe dutchdo.nl de beveiliging heeft geregeld?

We kunnen al onze klanten verzekeren dat de data bij ons in veilige handen is. Persoonlijke gegevens worden via een beveiligde verbinding verstuurd en opgeslagen op beveiligde servers. Dat geldt vanaf het moment dat een account aanmaakt of een bestelling bij ons geplaatst wordt, maar ook als een bestelling wordt afgerekend. De beveiligde SSL-verbinding is te herkennen aan het groene slotje links bovenin de browser.

Alleen bevoegde medewerkers met een geheimhoudingsplicht hebben toegang tot de beveiligde servers waar de gegevens zijn opgeslagen. Daarom kunnen wij maximale veiligheid garanderen en is fraude of diefstal van gegevens nagenoeg uitgesloten. En natuurlijk, we verstrekken gegevens nooit aan derden voor commerciële doeleinden. We delen ze alleen met partijen die betrokken zijn bij de afhandeling van de bestelling.

Gebruik cookies

Zodra de website van dutchdo.nl wordt bezocht, is er automatisch toestemming gegeven voor het ontvangen van cookies. Cookies zijn tijdelijke tekstbestandjes met computercode die ervoor zorgen dat onze website de bezoekers herkent bij een volgend bezoek. De cookies worden automatisch in de browser opgeslagen op de harde schijf van de computer. Zo hoeven de bezoekers niet telkens opnieuw dezelfde informatie in te voeren. Daarnaast kunnen we met deze informatie een persoonlijk advies geven op basis van eerdere bestellingen. Maar ook voor ons, dutchdo.nl zelf, zijn cookies handig. Met behulp van de cookies krijgen wij inzicht in het gebruik van onze website, maar we zetten de cookies ook in voor marketingdoeleinden. Zo maakt Google Analytics op basis van informatie voor ons een analyse van onze website. Hiermee kunnen we onze website en diensten verbeteren en aanpassen aan de wensen van onze bezoekers.
Onze cookies verzamelen overigens geen persoonlijke informatie. Wanneer het toch gewenst is dat er geen cookies geplaatst worden tijdens het winkelen op dutchdo.nl , kunnen de instellingen voor de cookies aangepast worden in de browser. Let echter wel op, want de meeste websites werken niet optimaal wanneer de cookies uitgeschakeld zijn.

Sommige cookies worden verwijderd bij het afsluiten van de browser. Andere (bijvoorbeeld die met inloggegevens) kunnen jaren op een computer blijven staan als ze niet verwijderd worden.

Hoe de cookievoorkeuren te wijzigen?

Het is niet aan te bevelen, omdat de website niet optimaal werkt zonder cookies, maar de cookies en Javascript zijn uit te schakelen in de browser. Elke browser heeft een eigen handleiding. Zoek hieronder betreffende browser.

Lees meer hier over het verwijderen van de cookies in de volgende links:

  • Internet Explorer™ ( https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies )
  • Chrome™ ( https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=nl&hlrm=en )
  • Safari™ ( https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=nl_NL )
  • Firefox™ ( https://support.mozilla.org/nl/kb/cookies-in-en-uitschakelen-websites-voorkeuren )
  • Opera™ ( https://help.opera.com/en/latest/security-and-privacy/#clearBrowsingData )

Welke cookies gebruiken en waarom?

We onderscheiden 3 soorten cookies:

  • Functionele cookies
  • Analyserende cookies
  • Marketing cookies

Hieronder lichten we de verschillende cookies toe.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn vooral bedoeld om het winkelen zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zijn de cookies nodig om spullen in het winkelmandje te plaatsen, om in te loggen in het persoonlijk account of reviews te bekijken.

dutchdo.nl-sessie

Delen

We delen informatie niet met derden

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
dduid dutchdo.nl Sessie Deze cookie is nodig om spullen in het winkelmandje te plaatsen, om in te loggen in het persoonlijk account of reviews te bekijken. Eigenlijk alle functionaliteiten die nodig zijn om de website werkend te houden.

Analyserende cookies

Meten is weten

Klantvriendelijk staat bij dutchdo.nl hoog in het vaandel. Daarom zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze website. Daarvoor gebruik we informatie analyserende cookies.

Google Analytics

Doel

Met cookies van Google Analytics meten we hoe onze webshop gebruikt wordt en een bezoeker ons heeft gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze website te verbeteren. Zonder deze cookies zou het ons heel wat meer tijd kosten om verbeteringen door te voeren.

Eigenschappen

Deze cookie komt van Google en wordt na maximaal twee jaar verwijderd. Sommige cookies worden al na dertig seconden of een minuut verwijderd.

Delen

Google deelt geen anonieme data met derden ( https://policies.google.com/privacy ).

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
_ga dutchdo.nl 2 jaar Identificeert een unieke bezoeker
_gid dutchdo.nl 24 uur Identificeert een unieke bezoeker
gac_<property-id> dutchdo.nl 90 dagen Deze cookie stuurt informatie over Adwords campagnes uitgezet door dutchdo.nl naar Google Analytics en AdWords. Dit maakt het mogelijk om AdWords Conversies te meten. Aan de hand van deze data weten wij welke campagnes wel werken en welke niet.
_dc_gtm__<property-id> dutchdo.nl 30 dagen Deze cookie wordt gebruikt om het aantal verzoeken over een periode te regelen. Deze Cookie wordt geplaatst als Google Analytics met gebruik van Google Tag manager gebruikt wordt.

VWO

Doel

Met de cookies van VWO voeren we tests uit en houden we gebruikersinformatie bij. De cookies houden de variatie bij die een gebruiker heeft bekeken en helpen om dezelfde variatie consistent aan de gebruiker te leveren, bijhouden van doelen voltooid door een gebruiker en bepalen of een gebruiker deel uitmaakt van een test.

Delen

We delen de informatie niet met derden.

Meer lezen: https://vwo.com/platform/security-compliance/gdpr/

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
vwo_uuid_v2 VWO 1 jaar Deze cookie geeft een uniek ID aan elke bezoeker en wordt gebruikt om bezoekers te segmenteren.
debug_vis_opt_exp_EXPERIMENT_ID_combi VWO 1 maand Deze cookie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat een bezoeker altijd de juiste variant van bijvoorbeeld een A/B-test te zien krijgt.
debug_vis_opt_exp_EXPERIMENT_ID_goal_GOAL_ID VWO 1 week Deze cookie wordt aangemaakt als er een vooraf ingesteld doel bereikt is binnen een experiment.
debug_vis_opt_s VWO 6 maanden Deze cookie houdt bij of de gebruiker een nieuwe of terugkerende bezoeker is voor een bepaald experiment.
debug_vis_opt_test_cookie VWO Sessie Deze cookie controleert of cookies toegestaan zijn door de gebruiker of niet.
debug_vwo_uuid VWO 1 jaar Deze cookie geeft een uniek ID aan elke bezoeker en wordt gebruikt om bezoekers te segmenteren.

Marketing cookies

DoubleClick Floodlight

Doel

Floodlight houdt conversies voor het DoubleClick Digital Marketing (DDM) -platform bij. De Cookies worden gebruikt om herhaalbezoeken van een specifieke browser te herkennen.

Meer informatie over DoubleClick cookies:
https://support.google.com/dfp_premium/answer/2839090?hl=en

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
IDE Double Click (Google) 1 jaar Met deze cookie kunnen wij onze advertentiecampagnes optimaliseren. Deze informatie wordt gedeeld met Double Click (Google). Google zal zich als verwerker moeten houden aan de opgestelde verwerkersovereenkomst om de privacy te beschermen.

De rechten van een betrokkene

Dankzij de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming zijn er een aantal rechten vastgelegd waar iedere inwoner van Europa gebruik van kan maken. Sommige van deze rechten bestonden al, maar zijn aangescherpt. Ook zijn er nieuwe bijgekomen.

Recht op informatie over de verwerking

Organisaties zijn verplicht om publiek te informeren over gegevensverwerking. Iedereen heeft het recht om te weten wat er met persoonsgegevens gebeurt en waarom. En dat geldt bij elke nieuwe verwerking. dutchdo.nl informeert haar klanten altijd als gegevens worden verzameld en wat ermee gebeurt. Dat kan overigens ook in de vorm van informatie op onze website. Alleen als een klant al geïnformeerd is, bijvoorbeeld met een mail aan een opgegeven e-mailadres, hoeven we niet opnieuw om toestemming te vragen.

Recht van inzage en rectificatie

Indien gewenst kan er bij ons opgevraagd worden of we de persoonsgegevens automatisch verwerken en om welke gegevens het gaat. Niemand is verplicht om een inzageverzoek toe te lichten. Daarnaast mogen ook ouders of wettelijke vertegenwoordigers een inzageverzoek doen voor kinderen tot 16 jaar. Overigens gelden ook offline-gegevens onder het inzagerecht, met uitzondering van data uit stukken die al zijn opgeborgen in een archiefbewaarplaats.

Iedereen heeft het recht om ons te vragen om gegevens aan te passen, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen als deze feitelijk onjuist zijn, onvolledig zijn, niet ter zake doen of als ze worden gebruikt of zijn verzameld op een manier die in strijd is met de wet. Dit moeten we ook doorgeven aan externe partijen die namens dutchdo.nl met de gegevens werken. We zullen de betrokkenen hierover uiteraard informeren.

Recht om vergeten te worden

Er bestond al een recht op correctie en verwijdering, maar dat heet nu het recht om vergeten te worden. Bovendien zijn op dit gebied de rechten uitgebreid. Zo is het recht niet meer beperkt tot het verwijderen van objectief onjuiste gegevens, onvolledige gegevens of gegevens die niet meer ter zake doen.
Iedereen mag persoonsgegevens laten wissen als:

  • De gegevens niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor ze zijn verzameld of verwerkt.
  • Toestemming voor verwerking ingetrokken wordt of er bezwaar aangetekend wordt
  • Wij gegevens onrechtmatig hebben verwerkt.
  • Gegevens moeten worden gewist op basis van een regel uit het Unierecht of nationaal recht.
  • Als het gaat om gegevens van kinderen die jonger zijn dan 16 jaar.

Natuurlijk zullen we dit ook doorgeven aan derde partijen die namens ons met de gegevens werken en uiteraard ook aan de betrokkenen.

Recht op verzet

Iedereen kan een verzoek indienen om persoonsgegevens niet langer meer te gebruiken. Dit noemen we recht op verzet. Dit mag van ons gevraagd worden als wij gegevens gebruiken voor marketingdoeleinden, maar ook als daar bijzondere persoonlijke redenen voor zijn, bijvoorbeeld als gewenst is dat een bekende die bij ons werkt ‘gevoelige’ gegevens niet kan inzien. We moeten dan binnen vier weken beslissen of we stoppen met het gebruik van de gegevens.

Recht op overdraagbaarheid van gegevens

Het recht op overdraagbaarheid of dataportabiliteit houdt in dat persoonsgegevens makkelijk doorgegeven kunnen worden, bijvoorbeeld bij een overdracht of bij het wisselen van organisaties. Een consument mag een organisatie vragen om zijn digitale persoonsgegevens rechtstreeks over te dragen. Het gaat hier uitsluitend om digitale persoonsgegevens die met of zonder toestemming zijn verzameld en worden verwerkt. Wij zijn verplicht om de gegevens te verstrekken in een vorm die gemakkelijk kan worden hergebruikt door een andere organisatie. Daarvoor kunnen we een zogenaamde API-koppeling (application programming interface) gebruiken. De koppeling maakt een verbinding mogelijk tussen het systeem of applicatie van dutchdo.nl en dat van een derde partij, zoals Post NL.

Rechten van betrokkenen bij profilering

Terugtrekken van toestemming

Door de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming zullen we onze klanten meer informeren over onze gegevensverwerking van voorheen. We zijn nu ook verplicht om vooraf om toestemming te vragen en dat zal anders gaan dan in het verleden. Zo is een pagina waarop we om toestemming vragen en waar we vooraf al de toestemming hebben aangevinkt, niet langer meer rechtsgeldig. De klant moet voortaan zelf een vinkje zetten, of wel dutchdo.nl actief toestemming verlenen voor een specifieke handeling of verwerking van persoonsgegevens. Voordat de AVG doorgevoerd was, was zo’n zogenaamde pre-ticked box wel voldoende. Iedereen is altijd vrij om de toestemming ook weer terug te trekken.

Indien er vragen zijn over de rechten of de verwerking van gegevens, neem dan contact met ons op door te e-mailen naar info@dutchdo.nl

Of schriftelijk via

Dutchdo.nl
Postbus 1077
6460 BB KERKRADE
Nederland

Toevoegen aan winkelwagen